Акценти
Начало / Култура / Много гости и приятели събра за  празника си Регионалната библиотека

Много гости и приятели събра за  празника си Регионалната библиотека

Много гости и приятели, ценители на книгата се събраха снощи в Арт залата на Регионалната библиотека „Христо Смирненски”, за да отпразнуват заедно 65-годишнина на културния институт. Сред официалните гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът Георг Спартански и секретарят на Общината Паулина Кирова.

 „За мен  е огромно удоволствие от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име да поздравя Вас и целия екип на РБ „Христо Смирненски“ по случай 65 години от създаването на културния институт“, обърна се Мартин Митев към Аня Михова – директор на Регионалната библиотека. Той посочи, че 65 години библиотеката е дом за всеки, който цени и обича книгите.

„Четенето обогатява, знанията разширяват мирогледа, дават ни възможност да бъдем по-обективни в преценките си, обогатяват речника, обогатяват и живота ни. Неслучайно казват, че хората се делят на две категории – тези, които четат, и онези, които слушат какво разказват четящите. Много бих се радвал семейството на четящите в Плевен да става все по-многобройно“, завърши обръщението си председателят на местния парламент и пожела на целия екип на Регионална библиотека ”Христо Смирненски” здраве, вдъхновение, професионална удовлетвореност и още много успехи.

Поздравление за празника отправи и кметът на Общината Георг Спартански, който връчи на директора на библиотеката Аня Михова почетен плакет за заслуги. Поздравления имаше и от директори на културни институти, настоящи и бивши служители на библиотеката, гости и приятели.

За празничната атмосфера на вечерта допринесоха и изпълненията на Общински хор „Гена Димитрова“ с ръководител Анелия Дечева, квартет „ГеоМарЧаЛо“ и инструменталисти от Перкусионен ансамбъл „Акцент” с ръководител Симеон Серафимов.

65-ият рожден ден на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ бе отбелязан с Ден на отворените врати и богата програма през целия ден.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...