Акценти
Начало / Последни новини / Млад плевенски футболист е избран за проби в италианския гранд Милан

Млад плевенски футболист е избран за проби в италианския гранд Милан

Мартин Миленов Димитров е първият футболист от Плевен, извоювал правото си да участва в тренировъчен процес и да изкара проби в школата на италианския гранд Милан на легендарния стадион „Сан Сиро“. Мартин е избран от треньорския състав на „росонерите“ по време на участието си в „Милан Джуниър Камп“, провел се на терените в Община Дряново. Наградата е връчена от директора на „Milan Academy World“– г-н Силвио Броли, след което младият талант участва по покана на „Milan Academy Junior Camp – Bulgaria“, в международна конференция „Образование и бизнес 6“, като млад талант, избран за проби в Милан.

Кариерата на Мартин Димитров започва във ФК Фортуна – Плевен, ФК „Спартак 1919“- Плевен, ФА „Царско село“ –София и ПФК „Литекс“ – Ловеч.

В подготвителните групи през 2016/2017 г. формат „Футбол 9“, младият футболист се състезава в редиците на Футболна Академия „Царско село 2015“, с която печели златен медал за първо място в Област София, класирайки се за финалите на републиканското първенство. След отлично представяне отборът на Мартин печели първо място и златен медал на финалите на републиканското първенство по футбол, формат футбол 9 „Млади надежди“, провели се на терените в гр.Банско и гр.Разлог под егидата на БФС през периода 12-14.06.2017 г. След отличното представяне, талантът е поканен на проби и към момента е част от отбора на ПФК „Литекс“ – Ловеч.

Освен с изявите си във футбола, Мартин е част от Спортен Клуб по лека атлетика „Спартак“ – Плевен. В провелия се четвърти лекоатлетически турнир „Децата на Плевен” под егидата на СКЛА „Спартак” – Плевен на 20.11.2016 г. печели два златни медала във възрастовата си група. В крайно оспорвана конкуренция Мартин Димитров завоюва златните отличия в надпреварата в дисциплините скок дължина с резултат 4.27 метра и в спринта на 60 метра с резултат 8.65 секунди. Наред с отличните резултати Мартин бе избран за „Най-бързо момче на Плевен“ за 2016 г.

На 11 юли 2017 г. Мартин спечели златен медал на 60 м и сребърен медал на 800 м на Атлетическото състезание на Централна Сърбия, провело се на в гр.Димитровград, Република Сърбия, като състезател на СКЛА „Спартак” – Плевен. В проведен лекоатлетически турнир „Децата на Плевен” под егидата на СКЛА „Спартак” – Плевен на 5 юли той печели безапелационно сериите и завоюва сребърен медал на 60 метра с резултат 8.25 сек., а впоследствие на турнир от веригата „Go kids“ в зала „Асикс Арена“ – София печели два бронзови медала на 60 м. с резултат 8.24 сек.и скок от място с резултат 2.27 м., с личен резултат и първо място в сериите на 60 м. с време 8.16 сек.

В лекоатлетическия турнир, проведен в зала „Плевен“ под егидата на Община Плевен Мартин Димитров отново печели първо място в сериите на 60 м. и завоюва  два сребърни медала на 60 м. гладко бягане и скок от място. На пореден турнир от веригата „Go kids“ в зала „Асикс Арена“ – София Мартин Димитров печели първо място в сериите и бронзов медал на 200 м. гладко бягане, както и статуетка за класиране в топ 10 в годишната класация от всички проведени състезания.

На 20 декември  по покана на „Milan Academy Junior Camp – Bulgaria“ по случай пет години Милан – България, спортистът участва в официална церемония, на която е награден лично от звездата на Милан – Франко Барези, в присъствието на множество спортни величия като Армен Назарян, Мария Гроздева, Благой Иванов – Багата, Александър Томов, Красимир Манолов и Георги Славчев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...