Акценти
Начало / Култура / Младежи организират поредица от дейности за популяризиране на туристически обекти в Плевенско

Младежи организират поредица от дейности за популяризиране на туристически обекти в Плевенско

Младежка организация за гражданска активност – МОГА, организират в Регионалния исторически музей беседа на тема: „Улпия Ескус и туризмът в област Плевен“. Лектор е доц. д-р Гергана Кабакчиева от Национален археологически институт с музей – БАН, научен ръководител на проучванията в Улпия Ескус. Беседата ще се проведе на 23 март, от 16 часа, входът е свободен.

„Основната цел на събитието е да покажем на хората богатствата на културно-историческия туризъм в нашата област, да им припомним, че на нейната територия се намират забележителности от национално и световно значение, но и да запознаем обществото с проблемите, които възпрепятстват превръщането на тези значими културно-исторически обекти в желана туристическа дестинация, а именно: липса на финансиране, иманярство, забрава…“, споделят организаторите.

В МОГА участват ученици от Езиковата гимназия и СУ „Иван Вазов“ и двама студенти. Това е първото събитие, което организират. „Идеята е да насочим вниманието към туризма в Плевен, защото през последните години той е в застой, не се организират достатъчно инициативи и събития свързани с него. Проведох анкета сред 70 души и една огромна част от тях не познават забележителностите в родния си край. Тази неинформираност също ме провокира да организирам нещо подобно“, споделя Елица Неделчева. Подготвен е цял календар с дейности, който чака одобрение.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...