Начало / Общество / Министър Каракачанов идва в Плевен за посрещането на 36-тия контингент, участвал в мисия на НАТО

Министър Каракачанов идва в Плевен за посрещането на 36-тия контингент, участвал в мисия на НАТО

На 3 януари на площад „Възраждане” в Плевен тържествено ще бъде посрещнат 36-ти  контингент на Въоръжените сили  на Република България, взел участие в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ в Афганистан

Контингентът е в състав от 158 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Веселин Василев,  помощник – национален командир за формированието в Кабул – подполковник Недялко Киров, помощник – национален командир за формированието в Кандахар – подполковник Димитър Димитров, а командир на ротата за охрана е майор Велин Кехайов.

Международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като член на НАТО.

На тържествения ритуал от 11 часа ще присъстват Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, Началникът на отбраната Генерал Андрей Боцев, Заместник – командващият на Съвместното командване на силите Генерал-майор Иван Лалов и Заместник-командирът на Сухопътните войски  Бригаден генерал Валери Цолов.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...