Начало / Култура / Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се проведе в Плевен в дните от 26 юни до 2 юли.

Тази година, поради големия интерес, Фестивалът ще се проведе в седем, а не в четири дни, както досега. Зрителите ще могат да видят 22 спектакъла и  да участват в 5 творчески работилници и ателиета. В програмата участват с най-новите си постановки държавните куклени театри от Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Сливен, Варна, Бургас, Плевен, Младежкият театър „Николай Бинев“, куклените театри „Мале, мале“, „Скрин“, „Арт ленд“ и фондация „Арте вива“. Чуждестранните трупи са от Гърция, Сърбия и Норвегия.

Фестивалът започва на 26 юни  /понеделник/ в 16.00 ч. с интерактивна изложба на кукли от различни представления в ДКТ „Ив. Радоев”, а в 17.30 ч. с много музика и забавни изпълнения ще бъде открит под зоркия поглед на неговата емблема – Шареното петле.

Всички представления са със свободен вход. Покани за посещение вече могат да се получат на касата на ДКТ „Иван Радоев“. За участие в ателиетата е необходимо предварително записване  на касата в театъра.

          

 

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...