Акценти
Начало / Общество / Мартин Митев: В Общинския съвет винаги е надделявал здравият разум, въпреки политическите заигравания

Мартин Митев: В Общинския съвет винаги е надделявал здравият разум, въпреки политическите заигравания

Тримата общински съветници, които напуснаха ПП ГЕРБ – Петя Василева, Йордан Грижов и Христослав Михайлов, са подали заявления и за напускане на групата на партията в Общинския съвет. Това съобщи председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев. Той уточни, че те стават общински съветници, нечленуващи в група. Това няма да се отрази на състава на постоянните комисии и тяхното ръководство, тъй като са избрани с легитимно решение на Общинския съвет, поясни Мартин Митев. По думите му засега няма индикации да бъдат правени предложения за промени в съставите на постоянните комисии.

В Общинския съвет в Плевен винаги е надделявал здравият разум в полза на града, въпреки че винаги е имало доза политиканстване и политически заигравания, коментира Митев и допълни, че каквото и да се случва в партийните централи, то касае само съответната партийна структура.

Нашата задача е да работим в полза на града и на гражданите на Плевен, които точно за това са ни изпратили в този Съвет, подчерта той.

Следващата седмица във вторник ще се проведе председателски съвет, на който ще се вземе решение къде да се проведе заседанието на Общинския съвет. Заради противоепидемичните мерки последните заседания се провеждаха в зала „Катя Попова”, а не както обичайно в зала „Гена Димитрова”. В началото на другата седмица ще се проведат и заседанията на постоянните комисии. Юнското заседание на Общинския съвет ще е на 25 юни.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...