Начало / Политика / Любен Дилов – син: Калфин с реален шанс за балотаж

Любен Дилов – син: Калфин с реален шанс за балотаж

В момента има пет кандидат-президентски двойки, които са с реален шанс за балотаж, освен Цачева. Това са двойката Ивайло Калфин- проф. Халачев, и още Каракачанов, Орешарски и ген. Радев. Това каза тази вечер на среща в Плевен почетният председател на ПП „Гергьовден” – Любен Дилов – син, в качеството си на коалиционен партньор в Коалиция „Калфин – президент”.  По думите му в момента социологията нищо не може да каже, тъй като мери партийна подкрепа, а не индивидуални харесвания на кандидатите. Така че въобще не е сигурно, че балотажът ще е между Цачева и ген. Радев, заяви Любен Дилов.

Той изтъкна, че на тези президентски избори очевидно двойката на Коалиция „Калфин – президент” е най-подготвената, с най- добър капацитет и единствената, в която има ярък представител на средите на  образоването, на духовността, на културата.”Имаме преизобилие от генерали, сякаш се готвим да воюваме едновременно с 15-те си войника и двата самолета, имаме  икономисти, философи, професионални политици, но хора на образованието, на науката, на духа – няма”, посочи той.

Любен Дилов – син не скри, че се води се мръсна кампания – публично и тайно. Като тайното е купуване на гласове и свръхмобилизация на платен вот, а публично има неглижиране на президентската институция.

Според него в момента управляващите са поуплашени, защото резултатите са доста изравнени и обясни, че разликите между отделните кандидати може да се окажат много малки, когато се извадят гласовете „не подкрепям никого”.  Има много големи шансове за сериозна изненада на този вот, категоричен беше той и обясни, че при много гласове „не подкрепям никого” може да се отиде на балотаж с много по-малко проценти.

От кухнята той разказа, че първоначалното намерение на управляващите е било така да се разпилее вотът, че на балотаж да отидат Цачева и Каракачанов. „Това беше нужно на Бойко Борисов, за да се похвали в Европа, че е преборил българския Орбан, а от друга страна вади от уравнението гласовете на Доган”, обясни Любен Дилов. Според него, изкарвайки Орешарски, Доган допълнително обърква левите гласове. По думите му Борисов стои зад проваления  шанс Ивайло Калфин и ген. Радев да бъдат кандидатите на цялата опозиция. „Като цената за това са акциите на Пловдивския панаир. Те дори и не се криха, когато стана тази сделка”, посочи Любен Дилов.

img_5739%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0

Почетният председател на ПП „Гергьовден” коментира и гласуването на референдума. Той припомни, че Коалиция „Калфин президент” е единствената парламентарно  представената, която се е регистрирала за референдума и призова да се гласува на референдума. ”Ако той мине, ще задължи политическата класа да свика Велико Народно събрание. Това може да промени  генерално нещата в България. Свика ли се Велико Народно събрание, то ще бъде принудено  да направи същностни промени и в съдебната система, и в политическата”, заяви Любен Дилов.

По въпроса с АЕЦ Белене Любен Дилов беше категоричен, че там челно са се сблъскали руски и американски лобистки интереси. Според него щастлив край за АЕЦ Белене ще е чуждестранен инвеститор, който да завърши проекта. Ако до една година проектът бъде реализиран, България ще има предимството да излезе първа на големия пазар с относително евтина електроенергия, заяви Любен Дилов-син.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...