Акценти
Начало / Последни новини / Лекоатлетите от Плевенска област далече от призьорите

Лекоатлетите от Плевенска област далече от призьорите

Състезателите от Плевенска област не намериха място сред първите 20 в крайното класиране на националния шампионат по лека атлетика за момичета и момчета под 14 години. 204 деца от двата пола участваха в стартовете на четирибой в столицата. Дисциплините по които протече надпреварата бяха: спринт 60 метра, скок дължина /или скок височина/, бягане 60 м. с препятствия, 800 м. гладко бягане за момчета /и 600 м. бягане за момичета/ и тласкане на гюле. Денис Големански от Спартак /Койнаре/ е най-добре представилият се атлет от Плевенско. Той завърши на 23-о място с актив от 168 точки. Със седем позиции по-назад е съотборника му Стивън Кирилов. Титлата спечели Лъчезар Вълчев от Лудогорец /Разград/, завършил с 320 точки. Най-сериозните му съперници бяха Георги  Ганджулов от Рилски атлет /Самоков/ – 299 т. и Боян  Хаджитодоров от столичния КЛАСА – 257 т.

При момичетата Виктория Върбанова от СКЛА     Спартак /Плевен/ и Карина Господинова от СКЛА Феникс 2004 /Плевен/ разделиха 36-ото място с по 182 т. На точка след тя се нареди Яна Иванова от СКЛА Спартак.

Елизабет Шевченко от Маратонец /Бургас/ е шампионката с 245 т. Втора е Вержиния Костадинова от СКЛА Добруджа /Добрич/ – 242 т. Третото място е за Христина Койнова от Супер спорт /Варна/ и Габриела Петкова от Берое /Стара Загора/ с по 238 т.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...