Акценти
Начало / Общество / Кметът Спартански поиска информация от ЧЕЗ за честите прекъсвания на тока днес

Кметът Спартански поиска информация от ЧЕЗ за честите прекъсвания на тока днес

Две големи повреди са причина за спирането на електрозахранването в някои райони на Плевен днес. Това са отговорили от ЧЕЗ – Плевен на запитване от кмета Георг Спартански, който е потърсил информация по повод на многобройни сигнали за прекъсване на електричеството днес в някои части на града.
Екипи на ЧЕЗ вече са отстранили последиците от едната авария и се работи за възстановяване на електрозахранването след втората, информира Спартански чрез публикация от преди час в  профила си във Фейсбук. Според уверенията на ЧЕЗ и втората авария вече трябва да е отстранена.
Кметът е настоял да се вземат всички възможни превантивни мерки срещу бъдещи прекъсвания на тока, а когато това въпреки всичко се случва, незабавно чрез средствата за масово осведомяване да се дава точна и своевременна информация.
„Недопустимо е особено в зимния период и във време на пандемия хората, особено възрастни и деца, да остават на тъмно и студено, с всички рискове и последствия за здравето им!“, категоричен е плевенският кмет.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...