Акценти
Начало / Образование / Кметът на Левски зарадва за празника децата и екипите на детските заведения с подаръци

Кметът на Левски зарадва за празника децата и екипите на детските заведения с подаръци

Всички детски градини в град Левски днес отвориха отново врати и посрещнаха с  подаръци малчуганите по повод Деня на детето. В празничния първи юни  първокласниците от ОУ „Максим Горки“ гр.Левски получиха своето първо удостоверение за завършен клас. Радостта и вълнението бяха споделени с кмета на града Любка Александрова, която подари на училището  безценен дар – богат комплект от книги в различни области на знанието  за обогатяване на училищната библиотека.

Днес, със заповед на кмета на Община Левски ,е възстановена работата на всички детски градини, детски ясли и млечна кухня в община Левски при спазване на всички противоепидемични мерки.

Любка Александрова  честити лично празника на децата и всички, които се грижат за тях в ДГ „Слънце”, ДГ „Локомотив” и ДЯ „Еделвайс”. Тя подари на децата миещи де гумени играчки, а на директорите на детските заведения – сборник и CD с творби на Мария Нинова.

„В навечерието на 24-ти май общината получи прекрасен подарък – Албум с детски песни по музика и текст на нашата съгражданка Мария Нинова,  чудесен музикант и педагог. От името на децата й благодарим”, каза г-жа Александрова.

Мария Нинова е дъщеря на автора на химна на град Левски – Христо Гарнизов , Почетен гражданин на град Левски.

С огромна благодарност към нашата съгражданка Ваня Пенкова, дарила  10 кашона с нови, красиви работни облекла  за  екипите в детските градини и ясли Любка Александрова им предостави възможност да изберат и получат нужното им количество.

Заедно с Петя Чолакова, гл.експерт ”Образование ,култура и спорт” тя разгледа  детските заведения  и обсъди възможностите за взаимодействие .

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...