Акценти
Начало / На фокус / Каратистката Ивет Горанова е “Спортист № 1” на Плевен за 2017 година (обновена-снимки)

Каратистката Ивет Горанова е “Спортист № 1” на Плевен за 2017 година (обновена-снимки)

Ивет Горанова от Клуб по бойни изкуства /КБИ/ Петромакс е “Спортист №1” на град Плевен за 2017 година. Тържествената церемония по награждаването се проведе в Актовата зала на Община Плевен.

Европейска шампионка, световна вицешампионка /кат. до 59 кг/ при девойките /16-17 г./, златни медали от националните първенства и купи са успехите, отредили й първото място в традиционната спортна класация на нашия град със 101 точки. Това не е единственото признание през отиващата си година за възпитаничката на треньора Ангел Ленков. Ивет е сред номинираните за Най-добър млад спортист /до 19 г./ на България за 2017 г.

На второ място в спортната класацията на Плевен с 83 т. е националния състезател на България за мъже – Димитър Пенчев от СК по кикбокс Скорпион /Плевен/, чийто треньор е неговия баща Камен Пенчев, световен шампион за професионалисти. Пред отиващата си година Митко спечели националните титли в стиловете лоукик и К1 в категорията до 67 кг. Стана балкански шампион. Завоюва сребърни медали от международните турнири в Италия и Унгария.

Спортист №3 е боксьора от Спартак /Плевен/ – Иван Мечков, категория +91 кг при мъжете с треньор Георги Тончев. Той събра 70 т. През тази година Мечков стана шампион на България, взе златни медали и от турнира за купата на България, както и от международните състезания в Сърбия и Румъния.

В призовата десетка на Плевен намериха място още /по азбучен ред/ – Александър Георгиев /бокс/, Иван Димитров /таекуон-до/, Иво Ангелов Илиев /триатлон/, Иво Красимиров Илиев /борба/, Полина Макаева /лека атлетика/, Симонета Иванова /шахмат/ и Цветан Сирашки /борба/.

Призът „Млад талант“ спечели 10-годишната състезателката по тенис Росица Денчева от ТК Плевен 90. Тя е шампионка от Мастърс турнира до 11 г. у нас, както и от международните турнири до 12 г. „Изида къп“ в Добрич и до 11 г. „Смриква Боул“ в Хърватия. И Роси като Ивет Горанова е сред номинираните за Най-добър млад спортист /до 19 г./ на България за 2017 г. Нейни подгласнички в плевенската класация са Радо Стойчев /плуване/ и Христея Нинова /таекуон-до/.

Ангел Ленков от КБИ Петромакс бе избран за Треньор на Плевен. 13 златни медала спечелиха неговите състезатели по карате през тази година.

Следваща Предишна
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...