Акценти
Начало / Общество / Изследват с бързи тестове всички служители в детските градини в Плевен

Изследват с бързи тестове всички служители в детските градини в Плевен

В Плевен започна изследване на всички служители в детските градини, след като детската градина в село Ясен и една група в ДГ „Слънце” в Плевен са затворени заради положителни проби за коронавирус, информира зам.-кметът Стефан Милев. В Ясен положителна проба е дала домакинката на детското заведение, а в групата в ДГ „Слънце” с коронавирус е едно от децата.

За извършване на масовото тестване са осигурени 500 бързи теста. До момента  има два положителни бързи теста от 14 детски градини. Днес от РЗИ са взели проби за РСR тестове.

Милев посочи, че очакват до края на седмицата да имат всички резултати от тестовете и се подготвят при необходимост да продължат, включително и с тестове сред социалните работници. Той изтъкна, че като цяло ситуацията в детските ясли и градини в Плевен и селата е спокойна, спазват се всички противоепидемични мерки. Той апелира, тези родители, които имат възможност да гледат децата си в къщи, да не ги водят на детска градина. По думите му в момента капацитетът на градините в Плевен е запълнен около 40 на сто.

Заместник-кметът на Плевен подчерта, че родителите могат да бъдат спокойни за децата си, които посещават Летните ваканционни дни. Повечето от заниманията са организирани на открито в градската градина.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...