Акценти
Начало / Общество / Иво Георгиев: Редовно се извършва машинно метене на града

Иво Георгиев: Редовно се извършва машинно метене на града

Напрежението около коронавируса направи плевенчани още по-чувствителни към хигиената в града и по-точно на улиците. Това бе поводът да потърсим Иво Георгиев, шеф на една от фирмите, които имат договор с Община Плевен за сметосъбиране, сметоизвозване и почистване в Плевен.

Г-н Георгиев обясни, че в Плевен редовно се извършва машинно метене, което става по график. Машинното метене включва и почистване на регули – натрупаните инертни материали от зимната поддръжка на уличната настилка.  „През светлата част на деня, поради интензивния трафик, е почти невъзможно да се извършва машинно метене, затова то се провежда нощно време”, обясни Иво Георгиев.

Проблем, за който не веднъж е алармирано, са паркираните на платното автомобили, които възпрепятстват качественото автометене. „На редица места, поради паркирали автомобили, почистването на някои участъци от регулите е невъзможно по независещи от фирмата причини. Паркирали автомобили на уличното платно до тротоара има през цялото денонощие”, подчерта Георгиев.

По отношение на миенето на улиците, Иво Георгиев уточни, че такова още не е започнало, поради отрицателните нощни температури и прогнозите за сняг в началото на месец април. „На някои места, където би могло да има замърсяване, с миенето ще бъдат отсранени наносите от различни замърсявания, останали от зимния период, но мисля, че тези места не са много”, заяви Иво Георгиев.

Той отново призова гражданите да преместят автомобилите от уличните платна, за да се осигури проходимост на автометачните автомобили. Друг проблем е безразборното изхвърляне на строителни отпадъци, сгур, както и на други отпадъци от недобросъвестни граждани.

„Смятам, че Плевен е добре почистен и правим всичко възможно всички възникнали проблеми да ги отстраняваме своевременно”, категоричен е Иво Георгиев.

Той посочи телефон за обратна връзка с гражданите за сигнали, въпроси и препоръки – 064 802890.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...