Акценти
Начало / Образование / За поредна година в ДГ „Еделвайс“ се проведе открит урок по предприемачество

За поредна година в ДГ „Еделвайс“ се проведе открит урок по предприемачество

За  девета  поредна година в ДГ „Еделвайс“ – Плевен, днес се проведе открит урок по предприемачество. Той е част от инициативите за Седмицата по предприемачество, които се организират в училища и детски градини в цялата страна по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт-България.

Шестгодишните деца от подготвителна група „Пчела“  със старши учител Анета Иванова и  учител Мая Панова  представиха урок на тема „Искам да стана” .

Предварителната подготовка за урока включва запознаване с понятията мечта, професия, работа, доход, бизнес, умения.

За практическото занимание децата бяха разделени на  две групи –  за изработване на книжки за оцветяване и пъзели-карти. Пъзелите и книжките ще са подарък за децата от трета възрастова  група „Мечо Пух“  по случай 21 ноември – Ден на християнското семейство.

Заниманията по предприемачество помагат на децата да развият своите  умения за работа в екип, вземане на решения, организиране на работата си,  създаване на условия за изразяване на  уважение към професиите на  родителите и семейството, подчерта директорът на детската градина Петя Фуренеса, която в края на урока връчи сертификатите на децата за участието им в инициативата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...