Акценти
Начало / Крими / Задържаха мъж, извършил серия кражби в град Левски

Задържаха мъж, извършил серия кражби в град Левски

Служители на РУ Левски задържаха сериен крадец, извършил престъпления в Левски. Първият сигнал за извършена кражба е подаден в полицията на  6 януари 2022 година. При огледа е установено, че е разбита входна врата на частен дом и са откраднати камина на твърдо гориво,  ел. помпа за поливане „Willo“ и удължител 50 м.

На 6 февруари 2022 година около 19:00 часа собственичка на имот в града е съобщила, че за времето от 27 януари 2022 година до 6 февруари 2022 година, след взломяване на ПВЦ врата е проникнато в жилището  и са задигнати пералня – неизвестна марка и модел, микровълнова печка „Rieli“, LSD телевизор, съдомиялна „Bosh“, външно и вътрешно тяло на климатик, ел. бойлер, металдетектор GC-1028, прибори за хранене и друга домашна посуда.
На 20 юли 2022 година около 19:05 часа в РУ- Левски е получен друг сигнал за разбит частен дом и откраднати готварска печка „Раховец“, ел. листосъбирач „Нlsi 300“,  ел. косачка „Alpina“ и  прахосмукачка.

Друг потърпевш е съобщил, че от неустановен ден до 2 юни 2022 година от дома на баща му в град Левски чрез отваряне на гаражна врата е открадната акумулаторна инвалидна количка, на стойност 3019 лева. Друг жител на Левски е заявил, че от неустановен ден до 26 юли 2022 година от дома на сестра му след разбиване на врати и прозорци е проникнато в дома и е извършена кражба на ел. инструменти/шлайфове, ел.резачка за дърва и др./ и велосипед. В друга жалба е съобщено, че от неустановен ден до 26 юли 2022 година от е разбита входната врата на нефункциониращ хранителен магазин в града и  са откраднати пластмасови столове, кафе машина, почистващи препарати, дрехи и хранителни продукти.

От проведените оперативни действия е установено, че извършител на престъплението е 33-годишен от Левски. Той е задържан  за срок от 24 часа по ЗМВР. Направил е прави пълни самопризнания и е описал механизма на извършените от него деяния. След кражбите всички вещи 33-годишният е продавал на 68-годишна от Левски. На 27 юли 2022 година е извършено претърсване и изземване в дома и`, където са открити голяма част от откраднатите вещи. По случая продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...