Начало / Крими / Задържаха за 72 часа извършител на въоръжен грабеж в Горни Дъбник

Задържаха за 72 часа извършител на въоръжен грабеж в Горни Дъбник

В Районна прокуратура – Плевен се води досъдебно производство във връзка с извършен въоръжен грабеж в село Горни Дъбник, обл. Плевенска на 31 декември 2021 г.

Около 06.05 часа маскиран мъж нахлул в магазин в село Горни Дъбник, Плевенска област, заплашил собственика с газов сигнален пистолет и отнел 115 лева и 5 кутии с цигари.

В резултат на незабавно проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването е установен извършителят на деянието –  М.А.А. на 51 години. Същият не е осъждан и не е криминално проявен.

В дома на М.А.А.  е извършено претърсване, при което са намерени и иззети част от вещите – три броя кутии цигари марка „Ротманс голд“ и сумата от 10 лева, както и газовия пистолет, пет патрона за него и дрехите, с които е бил облечен по време на извършване на грабежа.

След привличането му в качеството на обвиняемо лице за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК, с постановление на наблюдаващ прокурор,  на 02.01.2022 година,  М.А.А. е задържан за срок до 72 часа, в чиито рамки прокуратурата ще внесе искане в Районен съд – Плевен за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на РП – Плевен.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...