Начало / Крими / Задържаните за обира на голяма сума пари от склад в Плевен са привлечени като обвиняеми

Задържаните за обира на голяма сума пари от склад в Плевен са привлечени като обвиняеми

Двамата мъже51-годишен и 46-годишен, които бяха задържани за обир на голяма сума пари от фирмен склад за лекарства в Плевен, са привлечени като обвиняеми и са с мярка за задържане до 72 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

Сигналът за разбития склад на ул. „Дойран” в Плевен е бил получен в полицията на 1 юни 2020 г. в 22.50 часа. Веднага на място е изпратен екип от разследващ полицай, експерт и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен. Извършен е оглед. Установено е, че неизвестните проникнали в сградата след разбиване на вратата на терасата, от шкафче в едно от офисните помещения отнели наличната сума и избягали.

За престъпление по чл. 195, ал. 1, т.3 от НК било образувано досъдебно производство. В хода на предприетото незабавно разследване, в което се включили криминалисти на ГДНП и колегите им от СДВР, двамата извършители, които са с множество криминални регистрации, били засечени и задържани в близост до хотел на Околовръстния път. Те се придвижвали с  „Шкода Октавия“. При извършена проверка на лекия автомобил е открита парична сума с различен номинал и прикрепен към една от пачките отчетно-счетоводен документ с фирмени данни. Открита е специална техника за неутрализиране на СОТ.

Лицата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР и са конвоирани до ОДМВР – Плевен. Те са привлечени и разпитани в качеството на обвиняеми. С постановление на прокурор от РП – Плевен им е взета мярка задържане за срок до 72 часа. Приведени са в ОЗ „Арести“ към Затвора – Плевен. Работата по случая продължава под ръководството и контрола на прокуратурата в Плевен.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...