Акценти
Начало / Образование / Завърши първият випуск на факултет „Фармация“ на Медицинския в Плевен

Завърши първият випуск на факултет „Фармация“ на Медицинския в Плевен

На тържествена церемония днес бяха връчени дипломите на първия випуск 2021 магистър-фармацевти на Медицински университет – Плевен. Дипломи за магистър-фармацевт получиха 26 дипломанти, от които четирима са с отличен успех. Отличничката на випуска маг.-фарм. Неляй Кутолиева приветства своите колеги и отговори на приветствията на гостите на празничното събитие.
В приветствието си към дипломантите Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров подчерта, че завършващите висше фармацевтично образование изричат обещание пред обществото, съизмеримо с Хипократовата клетва, защото мисията на лекари и фармацевти винаги е да поставя грижата за човешкото здраве над всичко. Проф. Димитров пожела на новодипломираните фармацевти да не забравят, че най-висшата форма на знание е добротата, защото добрият човек  е и добър професионалист. Той пожела на дипломантите също да се стремят към усъвършенстване, да не спират да се развиват и винаги да търсят новостите.
Проф. Димитров завърши словото си с цитат от Теодосий Теодосиев, виден български учител, новатор, физик:
„Стойността на един човек се изчислява като дроб: с числител и знаменател. Знаменателят е това, което получава, а числителят – което дава на обществото. Ако някой не дава нищо, а само получава, неговата стойност е кръгла нула. А ако някой много дава, докато нищо не иска – стойността му клони към безкрайност.“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...