Акценти
Начало / Общество / Забранителни знаци за влизане на превозни средства поставиха на входовете в парк „Кайлъка”

Забранителни знаци за влизане на превозни средства поставиха на входовете в парк „Кайлъка”

Пътни знаци за забрана на влизането на пътни превозни средства са поставени днес на четирите основни входа в парк „Кайлъка”, съобщиха от общинската администрация.

Решението за поставянето им е взето след работна среща между кмета на Община Плевен Георг Спартански и гл. комисар Веселин Вътов, директор на ОД на МВР – Плевен. Целта е осигуряване на добър обществен ред на територията на природен парк „Кайлъка” и недопускане движението и паркирането на превозни средства по алеите, детските и спортните площадки и край търговските обекти.

В парка ще се допуска единствено кратковременен престой за товаро-разтоварна дейност при обслужване на търговските обекти. За целта Община Плевен ще издава пропуски за движение и престой по уличната мрежа с ограничения при транспортно обслужване на обектите на територията на парка.

Достъп без ограничения ще имат автомобилите на МВР, Спешна медицинска помощ, Пожарна и аварийна безопасност.

Продължават и дейностите по прочистване на подрасти и премахване на сухи и паднали клони  в парка. Ще бъдат ремонтирани и освежени детските площадки в парка, ремонт ще бъде направен и на алейните настилки и осветление, на пейките, масите и перголите. За по-голяма безопасност ще бъдат поставени и над 70 допълнителни пътни знака по шосето за автомобили в защитената местност.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...