Начало / Последни новини / Ева Русева представя Плевен на Международния шахматен турнир „Тетевен Опен”

Ева Русева представя Плевен на Международния шахматен турнир „Тетевен Опен”

Състезателката на шахматния клуб „Спартак Плевен ХХІ“ – Ева Русева, е сред 80-те състезатели от пет държави – Германия, Белгия, Гърция, Албания и България, които участват в  33-тия  Международен шахматен турнир „Тетевен Опен“.  Емблематичната за гр. Тетевен спортна проява е организирана с подкрепата на Община Тетевен от Шахматен клуб „Ан Пасан“, Шахматен клуб „Тетевен“ и Българска федерация по шахмат 1928.

Турнирът започна с едноминутно мълчание в памет на Митко Илиев, дългогодишен главен съдия на събитието. Той бе официално открит от Свилен Русинов – заместник-кмет на Община Тетевен, като първите ходове на състезанието бяха символично отбелязани в партия между него и Петя Караиванова – Европейски шампион по шахмат за девойки до 13 г. Русинов поздрави всички млади таланти на България, като не пропусна да стисне ръката и на Виктория Радева –Републикански шампион за девойки до 18 г. и 5-тата най-добра шахматистка от Европейското първенство за девойки до 18 г. в Братислава, Словения. На официалното откриване присъстваха още Георги Павлов – Технически директор на БФШ 1928 и представител на ШК „Ан Пасан“, Маргарит Тодоров – Председател на ШК „Тетевен“ и Ружка Генова – Главен съдия на турнира и международен съдия на ФИДЕ, те също поздравиха участниците.

Турнирът се провежда в 9 кръга по Щвейцарската система. Обявеният награден фонд на състезанието е 6000 лв., а наградите ще се раздават по турнирен коефициент.

Турнирът продължава до 24 август, а участниците ще имат възможността да разгледат забележителностите на гр. Тетевен и общината. В последния ден ще бъдат наградени и победителите от състезанието, класирани от 1-во до 6-то място, както и най-добрите трима сред шахматистите с ЕЛО до 1900 и с ЕЛО до 1600. Допълнителна награда е предвидена и за класираният на 33-то място.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...