Акценти
Начало / Икономика / До 30 април плащаме с отстъпка данък сгради

До 30 април плащаме с отстъпка данък сгради

Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен обяви началото на данъчната кампания за 2021 г. за плащане на дължимите данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства.

Задълженията си собствениците могат да платят изцяло с 5 % отстъпка от пълния размер в срок до 30 април или на две равни вноски без отстъпка до 30 юни и до 31 октомври.

Дължимите суми могат да се заплащат в брой, по банков път, на касите на ИЗИПЕЙ в цялата страна или чрез ИНТЕРНЕТ, през сайта на Община Плевен www.pleven.bg . На всяко касово гише в Дирекцията работи ПОС терминал за разплащане с банкова карта.

От първия работен ден на 2021 година се извършват плащания на  задължения за предходни периоди за всички видове данъци.

Суми в брой се приемат на гишета от 1 до 5 в Салона за обслужване на клиенти на ул. „П. Р. Славейков“ № 21 от 8.30 ч. до 16.30 ч. без прекъсване.

Актуална информация за размера на задълженията, банковата сметка и кодовете за вид плащане клиентите могат да намерят на интернет страницата на Община Плевен www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси”, подсекция „Проверка и плащане на данъци” – https://www.pleven.bg/bg/mestni-danatsi-i-taksi .

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...