Начало / Крими / Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си по особено мъчителен начин

Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си по особено мъчителен начин

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен 49-годишен мъж с инициали  Г.И. е признат за виновен за убийството на 41-годишна жена. Деянието е извършено в село Рибен на 24.05.2020 г. по особено мъчителен начин и с особена жестокост, чрез причиняване на множество травматични увреждания, в резултат на които  жената е починала на 02.06.2020 г. в КАИЛ при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен.

От събраните доказателства по делото е установено, че извършителят Г.И. и пострадалата жена П.Д. се познавали повече от 20 години, през които неколкократно имали любовни отношения.

На 23.05.2020 г. двамата били на рожден ден в дома на свои приятели, където консумирали алкохол. Г.И. се държал агресивно и предизвикал скандал, тъй като видял приятелката си да пише нещо в телефона си. Г.И. издърпал пострадалата от масата, след което двамата напуснали празненството. Прибрали се в дома на Г.И. в село Рибен. На 24.05.2020 г. между тях отново възникнал скандал. Г.И. започнал да нанася удари на приятелката си с юмруци и шамари в различни части на тялото ѝ. Повалил я на земята и продължил да я рита с крак в областта гърдите, корема и главата, нанесъл й и множество удари по тялото. П.Д. спряла да оказва съпротива, но въпреки това Г.И. продължил да я удря. След побоя мъжът оставил безжизненото тяло на пострадалата на леглото. Той не потърсил медицинска помощ и не съобщил до 25.05.2020 г., когато на място бил изпратен екип на Спешна помощ. Въпреки оказаната медицинска помощ, на 02.06.2020 година П.Д. починала от нанесените ѝ травматични увреждания.

Окръжен съд-Плевен е признал Г.И. за виновен в извършването на престъплението, за което е предаден на съд и му е наложил наказание доживотен затвор.

Г.И. е бил с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е потвърдена от Окръжен съд-Плевен при постановяване на присъдата.

Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...