Акценти
Начало / Култура / Директорът на НУ „Христо Ботев” изтегли новият печеливш в томболата на читалище „Съгласие”

Директорът на НУ „Христо Ботев” изтегли новият печеливш в томболата на читалище „Съгласие”

Даринка Драголюбова е печелившият за месец февруари в томболата, организирана от библиотеката на читалище „Съгласие”. Тя спечели два безплатни билета за представлението с Христо Шопов „Всяка година по същото време”.

Името на печелившия беше изтеглено от Цветелин Горанов, директор на най-голямото начално училище в Плевен – НУ „Христо Ботев”. Той придружаваше третокласници от училището, които днес бяха гости на читалище „Съгласие 1869”. В най-старата плевенска библиотека те рецитираха стихове и мисли за книгите и четенето. Бяха подготвили и подаръци, с които се включиха в инициативата на Библиотеката „Прочети и подари” – интересни детски книжки. В замяна библиотекарите им направиха подаръци и ги поканиха да разгледат детския отдел, където винаги са добре дошли.

Цветелин Горанов благодари на председателя Ивайло Атанасов за гостоприемството и добрата съвместна работа и подчерта, че читалище „Съгласие 1869” е едно от най-активните читалища в града, чиято дейност е насочена предимно към децата на Плевен. Той припомни, че училището вече работи по програма за насърчаване на четенето сред учениците, която дава своите резултати – времето прекарано пред компютрите намалява за сметка на това, в компанията на интересна книга.

Томболата на библиотеката ще продължи и през месец март. Редовните  читатели ще участват в тегленето на два билета за постановката „Провинциални анекдоти” на Сатиричния театър, която ще се играе на сцената на читалище „Съгласие 1869” на 14 април.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...