Акценти
Начало / Образование / Дипломи за висше образование получиха 130 бакалаври по здравни грижи

Дипломи за висше образование получиха 130 бакалаври по здравни грижи

На двойна тържествена промоция на Випуск 2019 здравни професионалисти на Факултет „Здравни грижи“ на Медицински университет – Плевен и Медицински колеж своите дипломи за висше образование получиха 130 бакалаври по здравни грижи – медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, помощник-фармацевти и социални работници. Церемонията се състоя на 24 октомври в зала „Магнум” на Втора кличина база в Плевен.

„Аз осъзнавам факта, че не е никак лесно човек да се реализира професионално в условията на един динамичен и изпълнен с предизвикателства свят. Неяснотите са още по-големи, когато това се случва в условията на реформираща се здравна система. Със сигурност онова, което наблюдавате по медиите през последните месеци, ви кара да се чувствате несигурни за вашето бъдеще. Аз мога да ви уверя, обаче, че всички вие, като възпитаници на Медицински университет Плевен нямате основание за това. Аз съм убеден, че вие, благодарение на усилията на вашите преподаватели през изминалите години, сте получили висококачествено образование и сте достатъчно мотивирани и готови да посрещнете предизвикателствата на българската и европейската здравна система”, каза в обръщението си към дипломантите  Ректорът проф. д-р Славчо Томов.

„В България работят без да вдигат много шум изключително висококвалифицирани лекари и здравни работници и ние трябва да направим така, че да отдадем заслуженото точно на тези хора!. Аз не съм убеден, аз вярвам, че точно вие, които присъствате в тази зала и днес ще получите своите дипломи, вие ще станете част от тази система и ще дадете всичко от себе си, тя да стане по-добра. Защото българските пациенти, вашите майки, бащи, приятели и роднини, заслужават това!“, подчерта още Ректорът.

Снимки: МУ – Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...