Начало / Култура / В празничния ден децата от детска градина „Гергана“ посрещнаха председателя на ОБС-Плевен

В празничния ден децата от детска градина „Гергана“ посрещнаха председателя на ОБС-Плевен

Децата от втора група „Слънце“ на детска градина „Гергана“ в Плевен посрещнаха празника на Баба Марта с гости и много настроение. На празничния 1 март в градината гостува Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който подари на малчуганите мартениците, закупени в началото на тази седмица от благотворителния базар в Медицинския университет.

„Реших, че ще е хубаво мартеничките от този базар, които са изработени от деца, да бъдат подарени на деца. Събраните средства от базара са за добри каузи. Хубаво е винаги, когато имаме възможност – да правим добро. Пожелавам ви да сте здрави и засмени, да радвате с успехите си своите родители и всички нас“, обърна се към малките си домакини Мартин Митев. На всяко дете той подари по един от червено-белите символи, като за връзване на мартеничките помагаше самата Баба Марта, която днес бе гост на детската градина.

По време на празника децата от „Слънце” с предподаватели Боряна Недялкова и Иглика Влахова разказаха за традицията на 1 март и символиката, която носят мартениците. От името на малчуганите директорът на детската градина Таня Каменова подари на Мартин Митев ръчно изработени мартенски сувенири и домашно приготвена погача.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...