Начало / Икономика / В понеделник представят пред плевенския бизнес възможностите за сътрудничество с Йордания

В понеделник представят пред плевенския бизнес възможностите за сътрудничество с Йордания

Почетният консул на Хашемитското Кралство Йордания в София и Председател на Българо-Йорданската камара за икономическо сътрудничество Н. пр. д-р Хасан Бармауи ще представи пред представители на плевенския бизнес възможностите за бизнес контакти с град Зарка, с когото предстои Плевен да подпише договор за сътрудничество. Работна среща ще се състои в понеделник, 24 февруари,  от 11.00 часа в зала „Гена Димитрова”, на РБ „Христо Смирненски”. Срещата се организира със съдействието на Община Плевен.

Община Плевен е в процедура за установяване на партньорски отношения с град Зарка, Хашемитско Кралство Йордания. Инициативата е на кмета на йорданския град инж. Имад Момани. Общинските съвети на Плевен и Зарка дадоха съгласие за водене на преговори за подписване на договор за сътрудничество. В знак на сериозните намерения на бъдещите ни партньори улица в град Зарка е именувана „Плевен”.

Работната среща е една от първите крачки за партньорство между двата града и разширяване на отношенията между Йордания и България на местно ниво особено в контекста на предстоящото посещение на Краля на Йордания Абдула ІІ у нас тази година.

Община Плевен отправя покана за участие към всички заинтересовани представители на плевенския бизнес.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...