Акценти
Начало / Образование / В онлайн среща „Пазим здравето – да играем и знаем!“ участваха деца от детска градина и училище в Плевен

В онлайн среща „Пазим здравето – да играем и знаем!“ участваха деца от детска градина и училище в Плевен

Децата от ІІІ А група „Детелинки“ от ДГ „Щастливо детство“ с учители Мими Радулова и Цветослава Илиева гостуваха онлайн на  учениците от ІІ в клас – „Далматинци“, с класен ръководител Радка Топалска на НУ „Отец Паисий“.

Малчуганите от детската градина  участваха в онлайн състезание на тема „Пазим здравето – да играем и знаем!“ Бъдещите ученици бяха разделени в два отбора „Плодове“ и „Зеленчуци“, като се състезаваха да разпределят плодовете и зеленчуците на правилните им места в анимирани задачи. Състезанието продължи с гатанка, чийто отговор те трябваше да открият, като подредят пъзел.

Към второкласниците пък беше отправено предизвикателството да отгатнат гатанките, които децата от градината им бяха подготвили.

След това всички участници в срещата обобщиха знанията си по темата, като отговаряха на въпроси за ползата от плодовете и зеленчуците и изпяха с много настроение любимата си песен за зеленчуците.

 За отличното си представяне група „Детелинки“ получи виртуална грамота.

Срещата е част от плана за съвместна творческа и образователна дейност между децата от предучилищна възраст в ДГ „Щастливо детство“ и учениците от НУ „Отец Паисий“ с цел подпомогне прехода към начален етап на обучение по посока повишаване на личностното, емоционалното, творческото и физическо развитие на подрастващите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...