Акценти
Начало / Общество / В началото на май пускат Водната каскада и фонтаните

В началото на май пускат Водната каскада и фонтаните

В навечерието на Празника на Плевен – 15 май, Водната каскада и фонтаните в центъра на града ще заработят в пълен капацитет, съобщават от Община Плевен.

В момента се извършва почистване на Водната каскада  и подготовка на уникалното водно съоръжение за предстоящия активен летен сезон.

Тази седмица работници почистват ръчно Каскадата, Големия фонтан, Пеещия фонтан в Градската градина и малките фонтани – така наречените „глухарчета”. Само за ден ангажираните екипи са събрали десетки чували с отпадъци – нападали листа и изпочупени клони от дърветата в района, битови отпадъци – стъклени бутилки, пластмасови шишета и хартия, намерени са и изпочупени и хвърлени в Каскадата части от пейки и кошчетата за отпадъци.

„Това, което следва, е основно машинно измиване на съоръженията, то ще бъде извършено от фирма „Чистота“ ООД. Следващата седмица започваме възстановяване на струйниците, пробно пълнене и източване на мръсната вода от Големия фонтан и Каскадата“, информира инж. Евгений Чакалов, началник-отдел „Техническа инфраструктура“ в местната управа. Успоредно с това ще се правят проби на инсталациите и осветителните тела, ще се тества и звуковата система.

Предвижда се подготовката да приключи до края на месец април.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...