Начало / Крими / В Кнежа са задържани двама за притежание на марихуана и отглеждане на канабис

В Кнежа са задържани двама за притежание на марихуана и отглеждане на канабис

На 16 април 2019 година в 16.00 часа в град Кнежа е извършен проверка в имот, собственост и обитаван от 30-годишен. Намерени са в пластмасови кутии и стъклени буркани общо 23 броя станиолови топчета с размери 2 см.x7 см.; две хартиени пликчета с размери 6 см.x4 см. и две ръчно свити цигари с размери 0,5 см.x 6 см, всичките съдържащи суха зелена тревиста маса и съцветия. 30-годишният е обяснил, че веществото е марихуана. Наркотикът е предаден с протокол за доброволно предаване за лабораторна обработка.

В същия час е извършена проверка в къща в Кнежа, обитавана от 26-годишен от село Търнак. При извършено претърсване е установена инсталация за отглеждане на 6  растения – канабис, засадени в пластмасови саксии. Намерени са и сухи съцветия от канабис, поставени в стълен буркан и две електронни везни. Обитателят на имота е потвърдил, че той е засадил и отглеждал засадения канабис, а съцветията от канабис са му предоставени за съхранение от друг жител на Кнежа. Наркотикът е предаден за лабораторна обработка.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП Кнежа. Образувано е досъдебно производство. По случая продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...