Начало / Образование / В ДГ „Надежда” откриха площадка за безопасно движение по пътищата

В ДГ „Надежда” откриха площадка за безопасно движение по пътищата

В двора на детска градина „Надежда” – Плевен, днес официално беше открита площадка, на която децата ще усвояват безопасно поведение на пътя. Тя е изградена по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“,  Модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“, като от Министерството на образованието са отпуснати 2 000 лв. Детската градина осигурява съфинансиране в размер на 1 500 лв., за полагане на основата, върху която е разположена самата площадка с разчертани улици, тротоари, пешеходни пътеки, пътни знаци. Осигурена е и подвижна площадка, по която децата ще могат да усвояват правилата за движение и на закрито.

„На двете площадки децата ще могат да провеждат подвижни игри, свързани с безопасността на движение по пътищата. На откритата площадка те ще могат всеки ден да играят и така в процеса на играта да затвърждават знанията си за безопасно поведение на улицата”, поясни директорката на детската градина Людмила Стефанова.

С финансовата помощ на дамите от Лайънс клуб Огледало – Плевен, които са отдавнашни партньори на детската градина, е закупен велосипед, каска и специални цветни конуси, за да са изпълнени всички изисквания по проекта. Дамите осигуряват и средства за подаръците, които получи всяко дете при откриването на площадката. В пакетите за малчуганите имаше малка количка, свирка и пътен знак „Внимание! Деца на пътя”.

Откриването на площадката се превърна в истински празник за децата от ДГ „Надежда”. С много подвижни и музикални игри те показаха, че знаят правилата за безопасно поведение на пътя.

Специално за своите малки приятели младши инспектор Илко Николов от Първо РУ – Плевен беше подредил изложба от собствената си колекция на мини автомобили, която предизвика искреното любопитство на децата.  Изложението включваше близо 300 модела, точни копия на полицейски и пожарни автомобили от България, Италия Франция, Испания, Германия, Англия.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...