Начало / Последни новини / БФС даде надежда за обновяване на футболното игрище „Сгурията“

БФС даде надежда за обновяване на футболното игрище „Сгурията“

Българският футболен съюз /БФС/ ще обсъди възможността да осигури финансиране за обновяване на тренировъчния терен зад стадион „Плевен”, известен като „Сгурията”. Намерението им е заявено в писмо от изпълнителния директор на футболната централа Борислав Попов до кмета на Община Плевен Георг Спартански.

С влезлия в сила от тази година нов Закон за физическото възпитание и спорта се дава възможност на лицензираните спортни федерации да получават безвъзмездно право на строеж или право на ползване на имоти – публична или частна общинска собственост, за строеж или модернизация на спортни обекти. Така БФС ще може да финансира обновяването на терен УПИ с ид. № 56722.659.1048 на територията на Плевен за осигуряване на тренировъчния процес на отбори по футбол – деца, юноши и девойки, както и за публично ползване. За финансирането футболната федерация ще кандидатства пред УЕФА за периода 2020- 2024 г. за изграждането или модернизирането на спортни бази.

Новината е добър знак в годината, когато отбелязваме век плевенски футбол и когато Спартак Плевен влезе в „Б” група, коментира кметът Георг Спартански пред журналисти.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...