Акценти
Начало / Икономика / Близо 18 милиона лева инвестира в социална политика фирма „Димитров”

Близо 18 милиона лева инвестира в социална политика фирма „Димитров”

Един от най-големите работодатели в района – фирма „Димитров” – Плевен, е инвестирала над 24 милиона лева през последните две години за своето развитие, като около 18 милиона от тях са били вложени в социални дейности. Това заяви на пресконференция днес Магдален Димитров, управител на фирма „Димитров” ООД.

Социалната политика, социалните ни отговорности и грижата за нашия персонал е водещ приоритет за нас, каза Димитров, който преди броени дни получи приза за Бизнесмен на 2017 година в Плевен. От следващата година със 100 лева ще бъде увеличена заплатата на работещите в производството на мъжки сака и панталони, като нетната средна заплата във фирмата става 930 лв. Доброто заплащане, което е конкурентно за региона, винаги е било приоритет, подчерта Димитров.

Във връзка с увеличаващия се обем на работа фирмата открива 100 нови работни места.

В момента във фирмата работят 1 500 души, а в началото – през 1991 г., наетите са били само шест. В началото са шиели няколко стотин сака и панталони, сега фирмата е приоритетен партньор за такива световни марки като Hugo Boss, Armani, Ermenegildo Zegna. Привлича високо квалифицирани специалисти от страната и чужбина.

За да ги привлечем и задържим, трябва да им предложим условия, които могат да намерят в чужбина. Затова фирмата покрива най-високите социални стандарти, като реализира иновативни проекти, подчерта Димитров.

Най-новият проект на компанията е създаването на производствено-административен комплекс ДЕСИЗО-МОНИ, по уникален за страната проект.

Той отговаря на съвременните екологични стандарти, така че работният процес да се осъществява във високо естетизирана среда с най-модерните технологични постижения в бизнеса. В проекта е включена уникална административна сграда, която няма аналог в страната. Фасадата й е изцяло от стъклени панели, отвътре е с отворени работни помещения, вградени зелени и цветни пространства. Климатизацията ще е много високо качество и ще създава усещането за свеж планински въздух, изтъкна Димитров.

Във фирмената политика е залегнало осигуряване на висок жизнен стандарт на служителите. Затова се изгражда социален център с най-модерен облик, който включва фитнес, клуб-ресторант, басейн зона за релакс и всичко това разположено в красива  паркова среда.

Често ме питат защо отделяме толкова много средства за социална политика и отговорът ми е, че искаме да спрем миграцията на талантливите млади хора  и да им създадем среда, която те виждат в чужбина, обясни Магдален Димитров и допълни, че, за да бъдеш световна компания, трябва да имаш конкурентен мениджмънт.

Сред бъдещите проекти на компанията е създаването на детска градина и училище от най-висок образователен клас с изучаване на английски език, мода, дизайн и IT специалности. За реализацията на този проект сме направили съпричастни нашите чуждестранни партньори. Водим разговори с Община Плевен за ползване на съществуваща училищна сграда в индустриалната зона, посочи Димитров.

В социалната политика на фирмата е заложено също създаване на медицински център с лекарски и зъболекарски кабинет.

Със социалната си политика се опитваме да създадем по-висок стандарт не само за заплащането, а и на социалната среда в града, подчерта Магдален Димитров. Той допълни, че Плевен има предпоставки за ускоряване на развитието му и това дава оптимизъм за бъдещето на града.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...