Акценти
Начало / Здравеопазване / Безплатни прегледи за Паркинсон в Плевен до 6 декември

Безплатни прегледи за Паркинсон в Плевен до 6 декември

До 6 декември в Плевен ще се извършват  безплатни прегледи за Паркинсон. Прегледите се извършват от 10 до 13 часа в Клиниката по неврология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, ет. 4. Пациентите се приемат от д-р Диана Маринова, д-р Десислава Маринова и доц. д-р Мая Дановска след предварително записване на  телефон:  064 886 275.

При консултацията е необходимо да се предостави медицинската документация за установеното заболяване и извършените изследвания.

Консултациите са част от националната кампания за безплатни прегледи „Върни си контрола над Паркинсона“. Близо 12 хиляди са българите с болест на Паркинсон, като 10 на сто от тях са в напреднал стадий на заболяването. Инициативата е насочена към диагностицирани пациенти, които от години са на терапия, но чувстват, че тя все по-малко им помага.

Паркинсоновата болест е прогресивно заболяване и с времето навлиза в късната си фаза, когато ефектът на обичайното лечение с перорален прием на лекарства започва да намалява. В тези случаи съвременната медицина вече предлага възможности за по-добър контрол на заболяването.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...