Акценти
Начало / Образование / Ансамбълът за народни танци на СУ „Стоян Заимов” получи покана за участие във фестивал в Корабия

Ансамбълът за народни танци на СУ „Стоян Заимов” получи покана за участие във фестивал в Корабия

Официално покана за участие в авторитетния фестивал „Златна Корабия” получи ансамбълът за народни песни и танци към СУ „Стоян Заимов“. Поканата отправи зам.-кметът на румънския град Корабия, който участва в делегацията от 42 учители по математика и информатика от Педагогически клуб, секция математика, информатика и информативни технологии от окръг ОЛТ, Румъния, която вчера беше на посещение в няколко плевенски училища. Делегацията беше водена от инспектора по математика и ръководството на секцията, като основна тема на творческата среща в плевенските училища беше :„Диалог и трансгранично сътрудничество в подкрепа на гъвкаво образование”, научихме от Димитрина Радулова, преводач на румънската делегация.

В СУ „Стоян Заимов“ директорката Ани Петкова е направила презентация на училището, като е подчертала, че то вече има утвърдени контакти с Национален колеж „Ал. Ион Куза“ от Корабия, с когото имат подписан  Партньорски договор.

Инспекторите по математика и информатика от Регионалните училищни инспекторати на двете области – ОЛТ-Румъния и Плевен-България,  направиха кратка презентация на структурите и методиките на преподаване и обучение по математика, информатика и информационни технологии. По време на разгорещените дискусии са обсъдени проблеми, свързани с материално-техническата база, методите на преподаване, провеждане на олимпиади, учебни програми, професионална подготовка на кадрите, заплати и други. Румънската делегация от учители е посетила и СУ „Иван Вазов”, където са  разгледали спортната база, плувния басейн и материално-техническата база на училището. Румънските гости са останали впечатлени от компютърния кабинет, където се преподава на учениците по най-нова система чрез специален софтуер и мултимедия.

В НУ „Христо Ботев“ делегацията е имала възможност да влезе в учебни часове по музика и по математика.

На снимката: Румънската делегация в двора на НУ „Христо Ботев“ – снимка за спомен от посещението в Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...