Акценти
Начало / Общество / Анкета проучва какво искаме да променим в своето населено място с помощта на европейски средства

Анкета проучва какво искаме да променим в своето населено място с помощта на европейски средства

ОИЦСамо три дни остават до края на първия етап от Националната кампания „Да създадем заедно България 2020“, който стартира на 16 март. За това напомнят от ОИЦ – Плевен. До момента на открити приемни във всички 11 общини от областта – Плевен, Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Кнежа, Левски, Никопол, Пордим и Червен бряг, гражданите имаха възможност да заявят какво искат да променят в своето населено място или община с европейски средства за периода до 2020 г. Предложенията на участниците бяха събрани чрез специално разработена анкетна карта, в която те накратко описаха своите виждания за своето развитие или това на селото, града или общината. Всеки посетител на щанда получи актуална информация и материали, свързани с новите програми и възможностите за финансиране на проектни идеи със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Подобрена инфраструктура, нови работни места, възможности за трудова реализация на младите са приоритетните, според жителите на област Плевен, сфери в които да бъдат инвестирани средствата от ЕС.

Всеки, който желае да се включи в допитването и да изразите своето мнение, може да попълни въпросника, който да изтеглен от тук: http://eufunds.bg/bg/oicnews/0/17 и да го изпрати на електронния адрес на ОИЦ – Плевен [email protected] .

Предстои обобщаване на резултатите и нов тур обиколки по общините, като този път срещите на експертите от ОИЦ – Плевен ще бъдат с потенциалните бенефициенти, които могат да реализират исканията и вижданията на гражданите. На тези срещи те ще получат повече информация за това по кои програми и процедури това може да се случи и как могат да бъдат удовлетворени исканията и вижданията на гражданите.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...