Акценти
Начало / Образование / Албена Тотева, началник на РУО – Плевен: Училищата са подготвени да посрещнат учениците

Албена Тотева, началник на РУО – Плевен: Училищата са подготвени да посрещнат учениците

Всички училища на територията на област Плевен са подготвени да посрещнат учениците след приключване на грипната ваканция и удължаването й заради установените случаи с коронавирус, съобщи за ИнфоПлевен началникът на Регионалното управление на образованието Албена Тотева.

Подсигурени са необходимите количества почистващи препарати и дезинфектанти, и се извършва предварителна дезинфекция на сградите преди да бъдат възобновени учебните занятия в понеделник.

Училищните директори са запознати и разполагат с указанията на министъра на образованието какви превантивни мерки трябва да се изпълняват за неразпространение на коронавируса.

Съгласно тях всеки учебен час ще започва с напомняне на учениците за стриктно спазване на личната хигиена, по-често да мият ръцете си и да не си разменят храни и напитки, да избягват пряк достъп помежду си.

При поява на неразположение от ученик, той ще се изпраща в лекарския кабинет в училище и ще се уведомяват родителите и личния лекар, за да предприемат мерки за осигуряване на здравни грижи за детето.

Ежедневно ще се дезинфекцират подовете и повърхностите във всички кабинети и класни стаи, коридорите и санитарните възли ще се дезинфекцират след всяко междучасие.

Във всички класни стаи трябва да бъде осигурен  дезинфекгант за ръце.

Ще се следи за спазване на заповедта на министъра на образованието, за да не бъдат допускани в училищата ученици и персонал с прояви на остри заразни заболявания.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...