Акценти
Начало / Образование / Четвъртокласници демонстрираха отлични познания за делото на народните будители

Четвъртокласници демонстрираха отлични познания за делото на народните будители

викторина (2)

В навечерието на общонародния празник – Ден на народните будители,  в експозицията на Регионалния исторически музей се проведе викторина „Народните будители и аз”. Със знанията си четвъртокласниците от две плевенски начални училища – „Христо Ботев” и „Отец Паисий”,  отдадоха почит на първите български просветители, книжовници и революционери, посветили живота си за пробуждането на българския дух и съзнание.

викторина (3)

Учениците и от двата състезаващи се отбора демонстрираха отлични познания за делото на народните будители и за нестандартните и интересни въпроси бяха подготвили допълнителен материал, който не е засегнат в учебниците. С отговорите си, в които се включваха и техни съученици от залата, отборите напомниха и се преклониха и пред паметта на будителите от Плевенския край. Много бяха желаещите за финала на викторината – емоционални декламации на стихове, посветени на народните будители.

Равностойното състезание и подготовката заслужено определи и двата отбора за победители. Те получиха грамоти от Регионалния исторически музей.

викторина (4)

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...