Акценти
Начало / Образование / Център за учебно-административна работа с чуждестранни студенти ще бъде разкрит в Медицински университет – Плевен

Център за учебно-административна работа с чуждестранни студенти ще бъде разкрит в Медицински университет – Плевен

Медицински университет ПлевенС решение на Министерския съвет на Медицинския университет в Плевен се предоставя имот на бул. „Христо Ботев“ 74, който от частна държавна собственост се променя в публична държавна собственост. Имотът е със застроена площ от близо 301 кв.м. и е предоставен за управление на университета за провеждане на учебна и научно-изследователска дейност, информираха от висшето училище.

В предоставения имот ще бъде обособен изнесен учебно-административен център, който ще обслужва чуждестранните студенти, които се обучават във висшето училище. Целта на академичното ръководство е не само да затвърди, но и да увеличи броя на приеманите студенти за обучение в англоезичен курс както по медицина, така и по специалностите в другите два факултета на университета. През последните години чуждестранните кандидати проявяват засилен интерес и към специалностите „Медицинска сестра”, „Акушерка”, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” и към бъдещия прием на магистър-фармацевти в изграждащия се Факултет по фармация. През текущата учебна година МУ-Плевен затвърди високия прием на чуждестранни студенти-граждани на Европейския съюз, приемайки 130 кандидати, а общият брой обучаващи се чужденци във висшето училище е 390.

Новоразкритият Център за учебно-административна работа с чуждестранни студенти ще се занимава с привличането, приемането и административното им обслужване по време на следването в МУ-Плевен. Планира се след извършване на необходимите ремонтни дейности, той да започне да функционира от началото на 2015 г., когато е официалното откриване на учебната година за новоприетите чуждестранни студенти. Постепенно центърът ще бъде трансформиран в Деканат за чуждестранни студенти към МУ-Плевен с декан – доц. Ангелина Стоянова, която към момента е член на ръководството като зам.-декан на Факултет „Медицина”, отговарящ за англоезичното обучение, информираха още от висшето училище.

 

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...