Акценти
Начало / Образование / ЦДГ „Слънце“ в Левски e партньор в европейски проект „Коледни картички“

ЦДГ „Слънце“ в Левски e партньор в европейски проект „Коледни картички“

ЦДГ Слънце Левски картички

Чрез европейската платформа за педагози  eTwinning ЦДГ „Слънце“ се включи като партньор в проекта „Коледни картички“ заедно с детски градини и училища от Унгария, Исландия, Полша, Чешка Република, Литва, Испания, Франция, Португалия, Холандия, Гърция.

През  месеците  ноември  и декември децата от подготвителната група, ръководени от Катя Ганчева, осъществиха комуникация с техни връстници от различни националности. Натрупаха много нови знания за участниците, за техните държави, за обреди и обичаи, свързани с Коледа.

„Основна дейност на проекта бе създаването на уникални коледни картички от разнообразни материали, които да отразяват традициите на всяка страна. Нашите слънчица използваха своите умения по апликиране, за да покажат на Европа как изглеждат коледарите и какво е коледуване. Децата пресъздадоха в своите картички българските традиции и обичаи на Рождество Христово. Коледните  картички изпратиха на всички участници в проекта с пожелания за здраве, благополучие и късмет”, разказа Катя Ганчева.

ЦДГ Слънце Левски картички

 ЦДГ Слънце Левски картички

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...