Акценти
Начало / Общество / Трудови борси в Долна Митрополия и Плевен организира през септември Агенцията по заетостта

Трудови борси в Долна Митрополия и Плевен организира през септември Агенцията по заетостта

трудова борса

Трудови борси в Долна Митрополия и Плевен инициира през септември Агенцията по заетостта, информират от ведомството. На 4 септември, четвъртък, от 10 часа в сградата на общинската администрация в Долна Митрополия ще се състои обща трудова борса.

В Плевен ще се проведе специализирана трудова борса за младежи от 11 часа на 29 септември, понеделник – в сградата на Областната администрация. Трудовите борси се организират от Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Ловеч и Бюрата по труда в Долна Митрополия и Плевен.

През 2014 г. Агенцията по заетостта ще проведе 128 трудови борси в страната, като 100 от тях са в изпълнение на проект „Да успеем заедно” на ОП РЧР. От всички борси 80 са общи, а 48 са специализирани – 37 за младежи, като 28 от тях, в областните центрове, са във връзка с Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта (НПИЕГМ), 7 са за групите в неравностойно положение на пазара на труда – продължително безработни лица и лица над 50 г. възраст и 4 борси са насочени към ромската общност.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...