Акценти
Начало / Образование / С турнир по волейбол отбелязаха края на учебната година в СОУ „Иван Вазов“

С турнир по волейбол отбелязаха края на учебната година в СОУ „Иван Вазов“

С турнир по волейбол отбелязаха края на учебната година в СОУ „Иван Вазов“. Инициативата бе организирана с госпожа Гергана Радковска, преподавател по физическо възпитание и спорт в училището. Оригиналната и необичайна идея, която тя и нейните ученици осъществиха заедно, се състоя на 23 и 25 юни. Турнирът по волейбол носеше тематичното име „Здравей, лятна ваканция!”.
Състезанието се проведе в рамките на два дни, тъй като участници в него бяха в две възрастови групи – от 9 и 11 клас. Първите, които се съревноваваха, бяха учениците от деветите класове. Трите проведени мача бяха на принципа всеки срещу всеки, а отборът с най-много победи – този на 9з клас, спечели турнира. В първия състезателен ден гости бяха и класните ръководители на деветокласниците: г-жа Татяна Манойлова, г-жа Мариана Пенчева и г-н Горан Делиев, който също се включи в играта.
Втората част на турнира също се проведе по подобен регламент, като този път участници бяха само от две паралелки – 11з и 11и клас. Целта на волейболното състезание бе проверка на уменията на участниците в изучавания по програма спорт по един вълнуващ, интересен и забавен за тях начин. Според г-жа Гергана Радковска турнирът имаше значителен успех, който може да доведе и до ежегодното му провеждане, и то не само по волейбол, но и по други спортове.

Снимка: СОУ „Иван Вазов“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...