Акценти
Начало / Последни новини / След отлична игра Нора Рашева спечели втория турнир „Проходна пешка”

След отлична игра Нора Рашева спечели втория турнир „Проходна пешка”

7-годишната Нора Рашева от СКШ „Плевен ХХІ” спечели втория турнир от веригата за начинаещи шахматисти „Проходната пешка“, който се проведе днес в Плевен с участието на 27 деца от три клуба, съобщи мс Христинка Илиева, старши треньор на СКШ „Плевен ХХІ“. Първокласничката от ГПЧЕ Нора Рашева постигна резултат 6 точки от 6 възможни и спечели преходната купа. Тя ще остане нейно притежание  до 19 февруари, когато ще се проведе третият турнир от веригата за начинаещи.

Второ и трето място с по 4,5 т. си поделиха 9 годишните близнаци Стилиан и Кристиан Ангелови от ШК „Етър“ – Велико Търново. Наградата за най-малък участник  остана в Плевен. Получи я 6-годишният Мартин Попов от СКШ „Спартак Плевен XXI“, натрупал 3,5 т. в турнира. С грамота и списание „Шах в училище“ бе награден още един най-малък шахматист – Виктор Илиев, който е само с няколко дни по-голям от Мартин и събра 3 точки. Четиримата наградени получиха плакети – уникати и грамоти, от Красимир Еничеров – приятел на клуба.

1914551_проходна пешка

В турнира за първи път участваха Теодор Цветанов от СКШ „Плевен XXI“- финиширал с 4т., Максим Кънев с 3т. и Боян Цаков с 2,5 т. – и двамата от ШК „Етър“ Велико Търново, Ноела Петкова с 2т. и Борислав Генчев от плевенския клуб. Всички дебютанти получиха грамоти за включване във веригата

12647440_турнир проходна пешка

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...