Акценти
Начало / Общество / Първо сержантско звание за специализантите от курса за „Младши сержант – първи модул”

Първо сержантско звание за специализантите от курса за „Младши сержант – първи модул”

сержанти

Ритуал по производство в първо сержантско звание на специализантите от курс „Младши сержант – първи модул” се проведе в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. Новопроизведените сержанти бяха поздравени от началника на „Център за подготовка и обучение”-  подполковник Мануш Христов. Той припомни историческите факти от миналото на българския подофицерски корпус за нуждата и значението на сержантския състав. „Историята на тази категория състав, в която ви предстои да се влеете е славна и богата. Прехвърляйки мост от миналото към настоящето и бъдещето, ние следва да бъдем наясно, че предизвикателствата пред вас и възможностите да докажете себе си са също толкова големи и реални, както тези, които са стояли пред нашите бащи и деди. Само броени дни след този тържествен момент вие ще почувствате върху плещите си възложените ви отговорности като лидери, които ще отговарят едновременно както за обучението, така и за възпитанието на своите подчинени.”

Picture 02 първо сержантско звание

Удостоверенията и пагоните на новопроизведените сержанти бяха връчени от Командира на 3-та авиационна база Граф Игнатиево – бригаден генерал Иван Лалов. Той ги приветства за постигнатите високи резултати по време на обучението си и им пожела да съхранят и вложат същият ентусиазъм и на новите длъжности.

Поздравителен адрес по случая беше изпратил  кметът  на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

За постигнати отлични резултати бяха наградени младши сержант Цветан Енчев от военно формирование 28000 Граф Игнатиево и младши сержант Мирослава Колева от военно формирование 34920 Хасково.

В слово – отговор от името на специализантите мл. сержант Колева заяви: „Ние разбрахме и осмислихме теоретичните постановки за лидера и неговото място и отговорност за всеки един член на воинската група и колектив. Изказваме своята благодарност към нашите преподаватели и инструктори, които не пожалиха труд и усилия да ни научат и подготвят за новото начало, към което вече се отправяме.”

Picture 03 първо сержантско звание

Кулминация на мероприятието бяха демонстрациите на командни качества на обучаемите. При отлична организация бяха изпълнени различни нормативи от огневата подготовка.

Голям интерес предизвика оръжейната изложба „Оръжието на БА от Освобождението до Втората световна война”. Тя бе осигурена с любезното съдействие на регионален клуб „Традиция – Васил Ганчев Плевналията”.

Автор на снимките: ц.сл. Ирена Ангелова

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...