Акценти
Начало / Общество / Предлагат такса смет в Община Плевен да остане без промяна

Предлагат такса смет в Община Плевен да остане без промяна

97176_300_225-сметосъбиранеТакса битови отпадъци да остане без промяна през следващата година, предлага кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков на Общинския съвет. Решението трябва да бъде гласувано на предстоящото му заседание на 18 декември. Ако то бъде прието, размерът на такса смет в строителните граници на Плевен за имотите на гражданите и жилищни имоти на предприятията остава 0,9 на хиляда от данъчната оценка на имота; за нежилищни имоти на предприятия – 2,9 на хиляда от по-високата от отчетната стойност и данъчната оценка на имота.

В град Славяново ще е 1,2 на хиляда от данъчната оценка за недвижими имоти на граждани и жилищни на предприятия, а за нежилищни имоти на предприятия  – 2,9 на хиляда от по-високата от отчетната стойност и данъчната оценка.

За останалите населени места в община Плевен – съответно 2,7 на хиляда от данъчната оценка за имотите на гражданите и жилищните на предприятията и 2,9 на хиляда от по-високата от отчетната стойност и данъчната оценка на нежилищните имоти на предприятията.

В Плевен кофите ще се извозват на 7 дни, контейнерите в жилищните райони – всеки ден, а в индустриалните зони – на 3,5 дни. В останалите селища в общината контейнерите ще се изпразват на 10 дни.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...