Акценти
Начало / Общество / Предлагат за почетни граждани на Червен бряг Григор Димитров и Любомир Нейков

Предлагат за почетни граждани на Червен бряг Григор Димитров и Любомир Нейков

Червен бряг

Тържествено заседание на Общинския съвет в Червен бряг ще се проведе на 5 септември, петък, от 17.00 часа в Ритуалната зала на Общината, информират от пресцентъра на местната власт. Поводът е Червенобрежкият панаир 2014 година, 115-тата годишнина от създаването на Червен бряг като гарово селище и 85-годишнината  от обявяването му за град.

Заседанието ще започне  със слово на кмета Павлин Фильовски. Следваща точка от Дневния ред е предложение за удостояване на заслужили дейци на спорта, културата и обществения живот със  званието  „Почетен гражданин на град Червен бряг“. Предложените имена са на тенесиста Григор Димитров, актьора Любомир Нейков, журналиста Николай Кънчев, председателя на Европейската федерация по стрелба с лък Даниел Павлов и на о.з. полк. инж. Марин  Шкодров.

На тържественото заседание ще  бъде гласувано предложението за награждаване  на Мария  Димитрова  с „Почетна грамота на Община Червен бряг“ и ще бъде връчено званието „Почетен гражданин на град Червен бряг“ на Ана Александрова.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...