Акценти
Начало / Общество / Поздравления от Германия, САЩ и Общината получи столетникът Гено Донев

Поздравления от Германия, САЩ и Общината получи столетникът Гено Донев

столетник поздравления

Сто години навърши днес плевенчанинът Гено Донев. За юбилея си той събра роднини и близки, получи поздравления от Германия и САЩ, където живеят двама от внуците му.

Гено Донев е роден на 18 февруари 1915 г. в Бяла, Русенско. Остава полусирак и е отгледан от чичо си. Поради липса на средства не се сбъдва мечтата му да следва. Завършва жп училище и работи до пенсионирането си в системата на БДЖ. След това използва компетентностите си в областта на товарните превози в Тютюневата фабрика в Плевен. Съпругата му е на 90 години, двамата имат 74-годишен брак, двама сина, шест внуци и три правнучки. Единият от внуците му  е професор и университетски преподавател в Америка.

Столетникът е в добро здраве и много жизнен, с чувство за хумор и носталгия за своята страст – лова и риболова. Доскоро е решавал сложни задачи, за да държи ума си буден и редовно изпитвал правнучките.

Разумното използване на живота е ключът към дълголетието, често повтаря своята изпитана теория Гено Донев.

Той беше поздравен и от заместник-кмета на Община Плевен Дамянка Владимирова, която съгласно решение на Общинския съвет му връчи 500 лева по повод юбилея.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...