Акценти
Начало / Общество / Плевен с антинаградата „Най-абсурдна велоалея“

Плевен с антинаградата „Най-абсурдна велоалея“

плевен1Плевен е с приз за „Най-абсурдна велоалея” от приключилия конкурс  „Велоалеите на България”, организиран от Клуб на любителите колоездачи. Целта на конкурса бе да се покажат добрите и лошите практики при проектирането и изграждането на велоалеите в България. Той се проведе в две категории: „Велоалея за пример“ и „Най- абсурдна велоалея“.

Участниците изпращаха снимки и за двете категории, като получилите най-много харесвания във фен страницата на клуба във Фейсбук заеха първите места.
В категорията „Велоалея за пример“ победител е изпратената от Генчо Рачев снимка на велоаелея в гр. Нова Загора.
Приза „Най- абсурдна велоалея“ спечели снимката на Даниела Бенова от Плевен.
Победилите ще получат грамота за участието си в конкурса.

Кметът на Плевен – проф. Димитър Стойков, е получил освен укорителната грамота и писмо с препоръки от членовете на клуб „Колоездачи“.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

3 коментари

  1. Кметът трябва да връчи грамотата на предшественика си Зеленогорски, който надявам се си спомняте, че побърза да открие алеята преди кметските избори, които загуби, отвори я предизборно. На нея нямаше дори ограда откъм барата, та да е по-сигурно, че хората щр паднат в барата ако се разсеят, нямаше знаци, кошчета за боклук, осветление като хората, но той побърза да я открие с рекламна за себе си цел. В момента се подготвят няколко нови велоалеи, които да свържат кварталите с центъра и централната велоалея, която води до Кайлъка. Това е първото. Второто – господата и госпожите и госпожици велосипедисти в Плевен е повече от ясно, че се присъдиняват в изключителната категория „хейтъри, така характерна за нашия град. Да ви попиотам, като не ви харесва велоалеята, допреди няколко години колко велоалеи имахте? Нито една, нали? Как не може да се зарадвате поне за малко на нещо ново и модерно? И по новите велоалеи ли ще хейтвате така? Че тогава по-добре да не ги правят? Ще кажеш, че е пълно с модеРни неща в тая Северна България, чер всичко окаляхте…..:(

  2. И да ви кажа нещо, на всички – ПО ЗАКОН НА ЦЕНТЪРА НА ПЛЕВЕН Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ДВИЖАТ ВЕЛОСИПЕДИ, КАКТО И ПО ПЕШЕХОДНИ ЗОНИ И ТРОТОАРИ, ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ СА УЧАСТНИЦИ В УЛИЧНОТО ДВИЖЕНИЕ И ТРЯБВА ДА СЕ ДВИЖАТ ПО СРЕДАТА НА ПЪТЯ. оПАСНО Е НАЛИ? а НА ВИ СЕГА ГАДНА ВЕЛОАЛЕЯ, А? щО СЕ НЕ ДВИЖИТЕ ПО ПЪТЯ БЕ, ПО ШОСЕТО, КАКТО Е ПО ЗАКОН? МИСЛЕХ ЧЕ ПОНЕ ВИЕ КАТО СТЕ УЖ СПОРТИСТИ ИМАТЕ ЗА ДВА ЛЕВА АКЪЛ. Щом не сте партиоти за града ни и се мъчите само как да го злепоставите, веднага полиция и община да вземат мерки и да започнат да глобяват всички велосипедисти, които до един са в нарушение

  3. И не ме разбирайте погрешно, не казвам, че велоалеята ни е кой знае каква или да обвинявам кметове за изпълнението й, още повече, че компетенцията не е тяхна, а на надзорници, архитекти, строителни техници, майстори изпълнители и така нататък, не защитавам велоалеята ни или кметове – просто ме дразни нихилизма на плевенчани и това, че освен да мразят и критикуват, нищо друго не правят, сякаш си предпочитат старата кочинка, направена от ла..на, а не града да се превръща постепенно в модерен, което се и случва. Учудвам, не, изумявам се, на съпротивата на плевенчани към новото и модерното. Какво искате? Средновековие ли?Как можахте с кеф да отделите време и да обидите града ни? Какви плевенчани сте вие бе, селяци? Я идете в Търново – кръв и екскременти да са се случили, кофа с помия да ги е заляла, пак излизат с достойнство, а ние гледаме все да се оклеветим и да се дискредитираме сами – приказката за Дявола и българина в казана – българина плевенчанин ли е?