Акценти
Начало / Новините в снимки / Плевенски ученици научиха любопитни факти за прилепите в Регионалния исторически музей

Плевенски ученици научиха любопитни факти за прилепите в Регионалния исторически музей

Днес плевенските деца имат възможност за втора година да се включат в отбелязването на Международната нощ на прилепите. Инициативата се осъществява от природозащитната организация „Зелени Балкани” и Регионален исторически музей – Плевен, които ще очакват всички желаещи да се включат в инициативата до 17 часа в Музея за прилепни занимания, който ще бъде разположен в залите на Направление „Природа”.
Още в първите минути след откриването на мероприятието ученици от Прогимназия „Цветан Спасов” и НУИ „Панайот Пипков” се включиха в занимания, които започнаха с презентация, запознаваща със света на прилепите. Очаква се до края на деня това да направят и възпитаниците на още 5 училища, които са заявили своя интерес към мероприятието. Входът е свободен, обаче, не само за ученици, а за всички, които се интересуват от единствения летящ бозайник. За по-малките посетители организаторите са подготвили много и разнообразни игри, свързани с прилепите. Фото изложба и презентации са само малка част от предвидените други мероприятия, които ще провокират интереса към тайнствения живот на прилепите.
Не липсваха и кулинарни изкушения, които бяха подготвени за инициативата. Макар и само две, прилепчета, изработени от шоколад, изглеждаха досущ като истински. Кулинарните произведения бяха дело на ученичките от 11 клас на ПГРТО – Плевен Борислава и Виктория. Отделно от гимназията бяха подготвили и едно малко прилепче, изработено от неядливи материали.
Към подрастващите с няколко думи при откриването на събитието се обърна директорът на музея Владимир Найденов, който след това даде думата на Румянка Балева от Направление „Природа” към РИМ – Плевен. Тя припомни, че инициативата тази година е посветена на дългогодишния ръководител на Направление „Природа” доц. Иван Райчев. След това думата бе дадена на Елена от „Зелени Балкани”, която увлекателно разказа на любопитните малчугани защо е избрала точно прилепите и какво е специалното в тях, което е привлякло интереса й.

Следваща Предишна
нощ на прилепите в РИМ
нощ на прилепите в РИМ
нощ на прилепите в РИМ

нощ на прилепите в РИМ
нощ на прилепите в РИМ
нощ на прилепите в РИМt

нощ на прилепите в РИМ
нощ на прилепите в РИМ
нощ на прилепите в РИМ

нощ на прилепите в РИМ
нощ на прилепите в РИМ
нощ на прилепите в РИМ

нощ на прилепите в РИМ
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...