Акценти
Начало / Образование / Отлично представяне на ученици от СОУ „Иван Вазов” в национален конкурс за рисунка

Отлично представяне на ученици от СОУ „Иван Вазов” в национален конкурс за рисунка

Ученици от СОУ „Иван Вазов” в Плевен се представиха отлично в Националния конкурс за рисунка на тема „Централен Балкан – с очите на младостта“, съобщиха от училището. Общо шест учченички от СОУ „Иван Вазов” се включиха в конкурса. Това са: Ема Петрова Иванова – 11 „З” клас, Виктория Неделинова Иванова – 9 „З” клас, Кристина Драгомирова Горанова – 9 „М” клас, Кристиана Михайлова Ламбиева – 9 „З” клас, Мелиса Валентинова Герганова – 9 „Б” клас и Михаела Анатолиева Александрова – 9 „Б” клас. Първо място заслужено бе връчено на Кристина Горанова, а Мелиса Герганова спечели поощрителна награда. СОУ „Иван Вазов” получи и допълнителна награда – почетна грамота от Дирекция „Национален парк централен Балкан“ за най-успешно представило се училище.

Класирането се извърши от компетентно жури, включващо професионални художници и представители на организаторите, а награждаването се състоя в град Габрово, в Художествена галерия „Христо Цокев“. В конкурса участваха общо 117 творби от 21 училища, школи и читалища от 14 населени места, сред които Габрово, Плевен, Трявна, Троян, Казанлък, Калофер, Дряново, Варна и др. В конкурса участваха ученици на възраст от 14 до 19 години, разделени в две групи. В първата група се оценяваха рисунките на участниците от общообразователни училища и обслужващи звена в системата на МОН, а втората група бе за учениците от специализирани училища, гимназии по изкуства и школи по изобразително изкуство. Творбите бяха разделени в три категории: изобразително изкуство, приложно изкуство и сувенири.

Конкурсът бе организиран от Дирекция „Централен Балкан” и посветен на годишнината от създаването на защитената територия. Целта му бе да се популяризира името на националния парк и с художествени средства да се пресъздаде красотата и разнообразието на съхранената дива природа, както и да се покаже неговият уникален образ през погледа на младите творци.

Снимка: СОУ „Иван Вазов“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...