Акценти
Начало / Общество / Нивата на реките в Плевенско плавно се понижават през последните дни

Нивата на реките в Плевенско плавно се понижават през последните дни

Нивата на реките плавно започват да се понижават, информират от Басейнова дирекция „Дунавски район”. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН днес и през следващите два дни валежи няма да има. Речните нива на наблюдаваните реки в страната са се понижавали през последния ден, като на отделни измервателни пунктове са отчетени незначителни повишения. Водните количества на наблюдаваните реките в по-голямата част от страната са около праговете за средни и ниски води, като това важи и за региона на област Плевен.
В Дунавски басейн регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните реки по автоматични и конвенционални станции на НИМХ са от -5 см до +8 см. Метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН потвърждават тенденцията за понижение на водните нива на наблюдаваните реки в Дунавския басейн през следващите дни.
Според моделираните водни количества, прогнозираните водни количества на 1, 2 и 3 септември за р. Искър показват, че ще са под средната многогодишна стойност.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...